Restauracja
Anaberg to także kuchnia w nurcie comfort food, szeroki wybór win a wszystko w anturażu najpiękniejszej panoramy Gór Stołowych.
Jedną z wielu idei naszej restauracji jest zmienność karty. Działamy sezonowo i zaskakująco – u nas nigdy nie jest monotonnie. Zapraszamy zatem czym prędzej.
Wnętrze, oranżeria i piękne widoki
Restauracja Anaberg to miejsce, gdzie natura spotyka się z kulinarnymi przyjemnościami, tworząc wyjątkową atmosferę i zapewniając niezapomniane doznania zarówno podniebieniu, jak i zmysłom. To prawdziwa oaza dla duszy, gdzie możliwe jest poczucie spokoju, harmonii i delektowania się nie tylko wyjątkowymi potrawami, ale także pięknem otaczającej przyrody.
Inspiracje kulinarne
Sezonowa kuchnia to harmonia natury w sztuce kulinarnej. To praktyka, w której wybór składników opiera się na cyklu przyrody, a smak potraw jest odzwierciedleniem okresowych zmian w dostępności i jakości produktów. Sezony kulinarne, trwające zwykle około dwóch tygodni, są ściśle uzależnione od pory roku, tygodnia a nawet kapryśnej pogody, która nie zawsze kieruje się kalendarzem.
Opierając się na sezonowości składników tworzymy dania w nurcie Comfort food. Są to potrawy, które zapadają Wam w pamięć i na samą myśl o nich przychodzą Wam do głowy same dobre wspomnienia, np. pierogi mamy, najlepsze racuchy u babci na wakacje lub schabowy od taty, którego nikt nie pobije!
Dobór win
Jesteśmy miejscem, które jako jedyne na ziemi kłodzkiej posiada obszerną kartę win ekologicznych, sprowadzanych z małych winnic rozsianych po Europie.
Stawiamy na oryginalność nie tylko w kwestii serwowanych dań, ale również w wyborze i DOBORZE win do nich.
Godziny otwarcia
restauracji i kawiarni
poniedziałek – piątek
14:00 - 20:00
sobota – niedziela
12:00 - 20:00
* zamówienia przyjmujemy do godz. 19:30
Śniadania dla gości hotelowych
Dla gości, którzy spędzają u nas noc lub kilka oferujemy pyszne śniadania.
Kuchnia jest czynna w godz. 9:00 – 11:00
Kuchnia jest czynna w godz. 9:00 – 11:00
Opinie naszych gości:
Wizyta w restauracji była ciekawym i dobrym doświadczeniem kulinarnym. Obsługa była bardzo przyjazna co sprawiło, że czuliśmy się mile widziani od samego wejscia.
Potrawy były nie tylko pięknie podane, ale także bardzo smaczne i świeże.
Każdy mógł znaleźć swój smak.
Do tego spory wybór bardzo dobrych win z Francji i z Polski, których nie łatwo spróbowac w tej okolicy.
Dobra kawa i pyszna beza 🙂
Polecam i na pewno wrócimy.